Nieuws

Gepubliceerd op: 19/12/2011

Taks op effecten aan toonder

Het regeerakkoord bepaalt onder meer dat de omzetting van aandelen aan toonder van naamloze vennootschappen (NV), in aandelen op naam zal worden belast.

Hoewel er nog geen concrete wetteksten voor handen zijn, wordt wel reeds gepreciseerd door een communiqué van de Taskforce Dmat dat het om een belasting van 1% zal gaan op de waarde van de aandelen indien de omzetting gebeurt in 2012 en 2% indien de omzetting gebeurt in 2013. (zie brochure)

Al onze klanten die nog geen aandeelhoudersregister hadden, kregen reeds een aandeelhoudersregister in 2010, waarin de aandelen aan toonder werden omgezet in aandelen op naam.

Teneinde de bewijskracht van deze omzetting te verstevigen, raden wij u aan, als raad van bestuur, voor het einde van dit jaar (2011) een schrijven te richten aan uw aandeelhouders teneinde deze omzetting te bevestigen.

Dit om latere discussie met de overheid omtrent het al dan niet van toepassing zijn van de tax te voorkomen.

Hieronder treft u een voorbeeld schrijven aan, u gelieve dit onverwijld (nog voor 31/12/2011) aangetekend te verzenden naar uw aandeelhouders.

Gelieve ons kopie van deze brieven, uw aandeelhoudersregister en het bewijs van aangetekende zending te laten geworden voor ons dossier.

Wij raden u aan in 2012 ons kantoor of uw notaris te contacteren teneinde de statuten van uw vennootschap aan te passen aan en de aandelen aan toonder te laten schrappen.

Meer over het thema:

Taks

M&P Boekhouders gebruikt cookies om uw surfervaring gemakkelijker te maken en voor analysedoeleinden.  Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

Meer info