Nieuws

Gepubliceerd op: 25/01/2010

Aftrekbaarheid autokosten

Aftrekbaarheid

Beroepsmatige brandstofkosten waren voorheen 100% aftrekbaar. Met ingang van 1 januari 2010 wordt die aftrekbaarheid, zowel voor eenmanszaken als voor vennootschappen, beperkt tot 75% en dit voor alle brandstofkosten die betrekking hebben op personenwagens, wagens voor dubbel gebruik en minibussen.

Wat moet u doen ?

Indien u zowel over personenwagen als over lichte vrachtwagens beschikt, dient u de brandstof facturen te laten uitspitsen. Afzonderlijke facturen voor de aankopen van brandstof voor uw personenwagens en afzonderlijke facturen voor de aankopen van brandstof voor uw lichte vrachtwagens of vrachtwagens. Gelieve zelf duidelijk op de facturen te vermelden voor welke wagens deze facturen bestemd zijn. Om ons dit duidelijk te maken kan u hiertoe zelf de plaatnummer van de voertuigen op de facturen schrijven.

U voert zelf uw boekhouding ?

U dient ook met betrekking tot de brandstofkosten uw boekhouding uit te splitsen. Voortaan heeft uw boekhouding twee rekeningen brandstofkosten. bv brandstofkosten personenwagen en brandstofkosten vrachtwagens.

Meer over het thema:

autokosten

M&P Boekhouders gebruikt cookies om uw surfervaring gemakkelijker te maken en voor analysedoeleinden.  Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

Meer info